У бойових діях в Сирії загинули 500-600 російських найманців - Sky News

Середа, 10 серпня 2016, 15:19

За час бойових дій у Сирії загинули не менше 500-600 росіян, яких для участі у бойових діях відбирала приватна військова компанія. Офіційно Кремль до сьогодні визнав загибель лише 19 військових РФ.

Про це повідомляє британський телеканал Sky News, який опублікував розповідь двох найманців.

Чоловіки, які назвалися Олександр та Дмитро, розповіли що були завербовані засекреченою приватною військовою компанією "Вагнер" і долетіли до Сирії на борту російського військово-транспортного літака.

За суму, еквівалентну 3000 фунтів ($3800) в місяць, вони брали участь у бойових діях проти сирійських повстанських угруповань, а також бойовиків "Ісламської держави".

"Приблизно 500-600 людей загинули там. Ніхто ніколи не дізнається про них...це найстрашніша річ. Ніхто ніколи не дізнається", - розповів Дмитро.

"Шанси 50 на 50. Більшість людей, які їдуть туди за гроші, помирають. Ті, хто їдуть через ідеали, боротися проти американців, американського спецназу, якоїсь ідеології - у них більше шансів на виживання", - сказав Олександр.

За його словами, "Вагнер" приймав усіх добровольців, навіть тих, хто ніколи не служив в армії. Головним критерієм була хороша фізична форма.

"Якщо людина не служила в армії, її навчають з нульового рівня. Їх вчать бути піхотинцями - звичайне гарматне м'ясо. Якщо служив в артилерії, розвідувальних, штурмових бригадах - навички поліруються", - розповів він.

Тренування проходили протягом двох місяців на базі Молкіно на півдні Росії. Це база для тренувань спецназу РФ.

Обидва чоловіки незабаром прибули на головну російську базу на сирійському узбережжі - Хмеймім.

Олександр сказав, що до нього приєдналися понад 500 осіб. "Зі мною було 564 солдати. У нас було дві розвідувальні роти, одна рота ППО, дві штурмові групи і піхота, плюс важка артилерія, танки і так далі", - сказав він.

За його словами, найманців під час штурму Пальміри використовували як гарматне м'ясо.  З моєї штурмової роти загинули 18 людей. Після нас ті боягузи армії Асада зайшли і закінчили роботу, але ми зробили більшу частину роботи", - сказав він.

Олександр стверджує, що іноді тіла загиблих кремують, іноді за документами солдати вважаються загиблими на Донбасі, а іноді просто "списують" на автомобільні аварії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.