Гройсман обіцяє перезапустити е-декларування та покарати винних

Понеділок, 15 серпня 2016, 13:37

Необхідні рішення для повноцінного запуску системи електронного декларування мають бути прийняті в найкоротший термін.

Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, йдеться у повідомленні Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну.

Крім того, прем’єр доручив провести перевірку, щодо встановлення осіб, причетних до того, що система е-декларування не запрацювала своєчасно.

"Отже, система електронного декларування сьогодні запрацювала, хоча, на жаль, поки тільки в тестовому режимі. Щодо того, що забракло, щоб запустити систему в повноцінному вигляді. По-перше, усі необхідні рішення, щоб виправити цю ситуацію, мають бути прийняті і реалізовані в найкоротші терміни. І, по-друге, відповідно до мого доручення, Національне агентство України з питань державної служби зараз проводить службову перевірку щодо встановлення осіб, причетних до того, що система електронного декларування не запрацювала своєчасно. За її результатами будемо робити висновки" - заявив Гройсман.

"І все одно система електронного декларування в Україні буде!" – наголосив прем’єр.

Як повідомлялося, опівночі сайт Національного агентства із запобігання корупції відкрив доступ до інтерфейсу електронного декларування.

Водночас, як повідомляла Європейська правда, через відсутність атестату захисту інформації ці декларації не можна використовувати як доказ в суді. Відповідно, посадовців, що опублікують неправдиву інформацію про  свої статки, неможливо буде притягнути до відповідальності.

Детальніше про ситуацію, що склалася - в статі "Хто зірвав електронне декларування статків: хронологія та документи".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: