Глава НАЗК: Система е-декларацій не знищить кримінальну відповідальність

Понеділок, 15 серпня 2016, 16:24

Голова Національної агенції з питань запобігання корупції Наталія Корчак вважає, що НАБУ знайде юридичний шлях притягнення корупціонерів до відповідальності навіть за неатестованої системи електронних декларацій.

Про це вона заявила у понеділок на брифінгу в НАЗК, повідомляє "Європейська правда".

Корчак наголосила, що нинішній статус системи не позбавляє державних посадовців обов’язки заповнювати декларації.

Вона також визнала "можливість виникнення проблем" в разі, якщо буде потреба використати електронні декларації в якості доказу в суді, однак заявила, що триває пошук юридичних шляхів, які дозволять слідству використовувати ці аргументи.

"Для слідства жоден доказ не є остаточним...

Можливе проведення спеціальної експертизи на предмет відповідності тих даних, які подані до системи", - зазначила Корчак.

Як повідомляла "Європейська правда", в ніч на 15 серпня запрацювала система подання електронних декларацій, попри відсутність обов’язкового сертифікату захисту персональних даних.

Експерти стверджують, що через це посадовців, які подали неправдиві декларації, буде неможливо притягнути до кримінальної відповідальності.

Віце-прем’єр з євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадце також заявила, що запуск е-декларування без сертифікації є дозволом на приховування доходів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.