Суд ЄС за місяць оголосить рішення по санкціях проти Януковичів та Клюєва

Середа, 17 серпня 2016, 14:10

Суд Європейського Союзу, розташований в Люксембурзі, 15 вересня оголосить своє рішення щодо позовів екс-президента Віктора Януковича, його сина Олександра та колишнього секретаря РНБО Андрія Клюєва.

Про це в коментарі "Європейській правді" повідомив речник Суду Балаш Легоцький.

"Можу повідомити вам, що Загальний суд (перша інстанція Суду ЄС) 15 вересня о 15:00 оголосить рішення у справах колишнього президента Януковича,  його сина Олександра та Андрія Клюєва", - заявив він.

Легоцький уточнив, що йдеться про рішення по позовах, поданих у 2014 році на оскарження санкцій, запроваджених Євросоюзом - T-346/14, T-348/14 та T-340/14.

В Люксембурзі не очікують, що колишні посадовці братимуть участь у слуханнях. "Як правило, сторони процесу не приїздять до Люксембургу на оголошення рішення у їх справі", - заявив представник суду.

Як повідомляла "Європейська правда", раніше Суд ЄС скасував санкційні рішення проти всіх інших колишніх українських посадовців від 2014 року.

Це, водночас, не означає фактичного зняття санкцій – оскільки від 2015 року діє нове санкційне рішення, яке потрібно оскаржувати окремо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.