Посол в ООН: українське питання не головне для Радбезу, але це не проблема

Понеділок, 22 серпня 2016, 19:26

Представник України в організації об'єднаних націй Володимир Єльченко не бачить проблеми в тому, що події в Україні не домінують в порядку денному Радбезу ООН, та наголошує на ефективності тих випадків, коли українське питання розглядається.

Про це він розповів у спілкуванні з журналістами на полях загальної наради послів.

"Хочемо ми чи ні, але 66% часу Радбезу займають конфлікти в Африці. І ми маємо з повагою ставитися до тих непростих процесів, якій відбуваються там", - заявив Єльченко.

"Комусь може не сподобається, що у нас мало засідань з українського питання, але ці засідання були дуже точеними", - заявив він. Посол також вважає, ефективними обговорення в РБ українського питання, в тому числі останнє, присвячене загостренню на адміністративному кордоні Криму.

"Не виключено, що ми уникнули подальшого загострення саме через те, що РФ побачила – вони не мають підтримки в світі, їх версія події в Криму не є переконливою", - заявив він.

"Нам вдалося повернути на порядок денний питання Криму", - зауважив посол. Єльченко додав, що в Україні переоцінюють увагу світу до питання анексії Криму.  

"Не треба бути надто впевненим , що світ прокидається і думає про Україну. От приміром, чи багато людей у нас знає про проблему Східного Тимору? Так само для Індонезії Крим не є ключовим пріоритетом, тому нам необхідно постійно пояснювати, нагадувати". – пояснив Єльченко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.