У Німеччині закликають ООН ухвалити санкції проти Сирії

Четвер, 1 вересня 2016, 08:45

Уповноважений німецького уряду зі співпраці з Росією Гернот Ерлер закликає Організацію Об'єднаних Націй ухвалити санкції проти Сирії за дві газові атаки проти цивільних осіб, незважаючи на погрози Москви накласти вето на такі заходи.

Про це пише Reuters.

"Організації Об'єднаних Націй слід підготувати чіткі санкції, незважаючи на російські погрози ветувати рішення", – цитує агенція Ерлера, який заявив про це Neue Osnabruecker Zeitung.

"Москва, очевидно, більше зацікавлена у тому, щоб підтримувати стосунки зі злочинним режимом Асада, а не в ухваленні спільних заходів і санкцій проти порушення договору", – додав Ерлер.

Як відомо, розслідування Організацією Об'єднаних Націй та організацією із заборони хімічної зброї (ОЗХО), було встановлено, що бойовики "Ісламського держави" теж використовували сірчистий іприт (на території Сирії).

"Висновки очевидні", – сказав Ерлер. Він додав, що Росії необхідно вирішити, чи бажає вона ризикувати міжнародної ізоляції в цьому випадку.

Варто додати, що Рада Безпеки у вівторок почали обговорювати, чи потрібно запроваджувати санкції проти осіб або організацій, які пов'язані з двома газовими атаками проти цивільних осіб, в яких Організація Об'єднаних Націй і ОЗХО звинуватила сирійський уряд.

Як відомо, Сирія погодилася знищити свою хімічну зброю у 2013 році в рамках угоди за посередництва Москви і Вашингтона.

Рада Безпеки тоді ухвалила резолюцію, в якій говорилося, що в разі невиконання зобов'язань, у тому числі "застосування хімічної зброї ким-небудь" в Сирії, буде вживати заходи згідно з положеннями розділу 7 Статуту ООН, в якому обумовлюється застосування санкцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: