Вашингтон виключає можливість пом’якшення санкцій проти РФ

Четвер, 15 вересня 2016, 11:24

Сполучені Штати Америки  не розглядають можливість пом’якшення санкцій роти РФ до виконання Мінську, а також розширюватимуть існуючі санкції на нові компанії.

Про це розповіла в інтерв’ю "Європейській правді" та "Українській правді" новопризначений посол США в Україні Марі Йованович.

"Можу запевнити, що позиція США у питанні санкцій тверда як скеля", - заявила, зокрема, вона.

"Ппрезидент Обама на саміті G20 у Китаї знову чітко запевнив, що санкції не буде знято доти, доки Мінські угоди лишатимуться не виконаними", - додала Йованович.

Посол США пояснила, що Вашингтон і надалі розширюватиме існуючі санкції на нові компанії, нагадавши, що  нещодавно США запровадили додаткові санкції проти 37 осіб та організацій.

"Причина цих "підтримуючих" обмежень – ми маємо переконатися, що в разі внесення до санкційного списку великих компаній, таких як "Газпром", всі дочірні та залежні компанії також потрапили під обмеження, навіть якщо вони мають іншу назву", - пояснила вона.

Також Йованович підкреслила, що вважає за можливе посилення блоку санкцій, запроваджених через анексію Криму.

"Ті обмеження, які запроваджені у зв’язку з Кримом, вже є досить жорсткими. Але попри це, ми й надалі шукаємо, як ми можемо посилити дипломатичний сигнал про те, що Крим лишається частиною України", - зазначила вона.

Повний текст інтерв'ю посла читайте на ЄП в публікації "Крим повернеться до України, але коли? Моя відповідь може бути неприємною"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.