Проблеми в ЄС від того, що провідні партії втратили ініціативу - Баррозу

П'ятниця, 16 вересня 2016, 11:59

Нинішні проблеми Європейського Союзу викликані тим, що повістку дня тепер диктують популісти. А це стало можливим внаслідок того, що провідні політичні сили не мають свого плану дій у нинішній ситуації.

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", таку заяву під час щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії в Києві оголосив екс-голова Єврокомісії та колишній прем’єр-міністр Португалії Жозе Мануел Баррозу.

"Дві найбільші політичні родини Європи: соціал-демократи та ЄНП (Європейська народна партія) розгубилися і не можуть запропонувати вихід із нинішньої кризи. В такій ситуації стає чутним голос популістів – як лівих, так і правих", - заявив він.

Водночас Баррозу впевнений – Європа здатна відповісти на нинішні виклики, пов’язані як із Brexit, так із проблемою мігрантів.

"Я нагадаю, що ще недавно всі вважали, що Греція покине склад ЄС. Але Європа показала свою єдність і цю проблему вдалося вирішити.

Є ще два інші приклади: Україна та Іран. Європа виявилася здатною створити спільну політику по санкціям проти Ірану та підтримці України. Це показує, що ЄС здатний вирішити дати відповідь й на інші виклики", - резюмує Баррозу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: