Британія до кінця року збудує стіну біля табору мігрантів у Кале

Середа, 7 вересня 2016, 15:22

Будівництво стіни біля табору для мігрантів у Кале, яке фінансується Великою Британією, має невдовзі розпочатися.

Про це заявив британський міністра внутрішніх справ Роберт Гудвіл, повідомляє ВВС.

Стіна поблизу так званих "джунглів", де живуть близько 4 тисяч мігрантів, буде висотою 4 метри і простягнеться на один кілометр вздовж обох боків головної дороги до порту Кале.

За словами Гудвіла, заходи безпеки була активізовані через те, що мігранти продовжують намагатися потрапити на борт транспортних засобів, що прямують до Британії.

Роботи планується розпочати в цьому місяці, а вся конструкція повинна бути завершена до кінця року.

Офіційно британська влада не називає суму витрат на будівництво, але британські ЗМІ припускають, що це буде близько1,9 млн. фунтів стерлінгів.

"Заходи безпеки, які ми застосовуємо в порту, удосконалюються найкращим обладнанням. Ми дуже скоро почнемо будівництво нової великої стіни. Ми зробили паркан, тепер ми робимо стіни", - сказав Гудвіл.

В той же час виконавчий директор Асоціації автомобільних перевізників назвав план "неефективним використанням коштів платників податків".

Він сказав, що гроші, які планують витратити на стіну "було б набагато краще витратити на підвищення безпеки на під'їзних коліях".

Слід зазначити, що табір у Кале вже оточений парканом і колючим дротом для того, щоб мігранти не могли потрапити у порт або в термінали Євротунелю. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: