Москва заблокувала надання робочих місць на Euronews журналістам з України

Понеділок, 10 жовтня 2016, 11:04

Російська служба французької телекомпанії Euronews, яка фінансується з Москви, відмовилася надати робочі місця для журналістів з української служби в порушення французького трудового законодавства.

Про це повідомляє EurActiv.

Euronews, приватна медіа-корпорація, яке отримує значне фінансування від фондів ЄС, в останні роки була дестабілізована появою іноземних інвесторів.

Останній епізод - це поточне закриття української служби через нестачу фінансування, а також звільнення 17 журналістів.

Російська служба Euronews мала п'ять вакансій, але відмовилася брати будь-кого з 17 журналістів з українського відділення. Керівництво пояснило, що не наймати українських журналістів – це конкретна інструкція від російського акціонера (Російської державної телерадіокомпанії).

Журналісти стверджують, що не пропонувати вакансії в компанії людям, яких скоротили - це явне порушення французького трудового законодавства, не кажучи вже про етичну відповідальність компанії по відношенню до людей, які тут працюють більше п'яти років.

Однак адміністрація відповіла, що українські журналісти не можуть працювати в російській службі, "тому що їх культурний фон дуже різний".

Журналісти також заявляють, що керівництво Euronews поступово перетворює мовника на "погане CNN", який охоплює все інше, але не ЄС.

"Якщо сьогодні керівництво дотримується російських вимог щодо вибору журналістів, це означає, що завтра всі служби Euronews можуть бути змушені транслювати повідомлення російської державної пропаганди у своїх ефірах", - сказав один із журналістів.

Фінансове становище Euronews похитнулося після накладеного штрафу у розмірі 1,5 млн євро за використання без дозволу відео агентства AFP.

Euronews - це багатомовний інформаційний телеканал зі штаб-квартирою в Ліоні. Створений в 1993 році, він являє собою об'єднання близько 20 громадських мовників, які висвітлюють світові новини з пан-європейської перспективи.

Раніше повідомлялося, що українська служба Euronews може зникнути з ефіру через борги і непорозуміння з українськими партнерами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: