США розмістять 300 морських піхотинців у Норвегії - ЗМІ

Понеділок, 10 жовтня 2016, 12:37

Норвезькі збройні сили готуються до прийому бойового підрозділу з 300 морських піхотинців США на військовій базі Вернес неподалік від Тронхейма.

Про це повідомляє The Local із посиланням на норвезьке видання Adresseavisen.

За даними виданням, американські піхотинці прибудуть до Норвегії вже найближчим часом. Міністр оборони Іні Еріксен Серейде розповіла, що дислокація військ – це американська ініціатива, і ведуться військові дискусії про підвищення кількості навчань в Норвегії.

 

"Робота ведеться, але ця ініціатива поки не обговорювалася політично в Міністерстві оборони, тому ми не маємо ніяких більш докладних відповідей. Будь-які конкретні пропозиції, природно, будуть вирішуватися урядом і парламентом у звичайному порядку", - повідомила Серейде в письмовій заяві.

Військові експерти у Норвегії не виключають, що плани із розміщення підрозділу, швидше за все, будуть розглядатися як нова база для військ США і призведуть до сильної реакції.

"Це відбувається в ситуації, коли відносини між Росією і НАТО є складними. Є всі підстави бути обережними", - сказав дослідник у галузі безпеки та оборони із норвезького Інституту міжнародних справ Джон Крістен Скорген.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: