Глава МЗС Франції: Візит в Париж міг поставити Путіна в незручне становище

Середа, 12 жовтня 2016, 10:02

Президент РФ Володимир Путін скасував свій візит до Парижа через те, що цей візит міг поставити його в незручне становище.

Про це заявив глава МЗС Франції Жан-Марк Еро в ефірі каналу Europe 1.

Починаючи з середини вересня армія сирійського режиму за підтримки російських союзників проводить велику наступальну операцію на контрольовані повстанцями райони Алеппо.

"Володимир Путін підсилив ці бомбардування", - заявив Еро.

На думку міністра, це пояснює, чому російський президент відмовився приїхати до Франції і провести переговори з Франсуа Олландом.

"Гадаю, йому могло б стати ніяково (під час візиту)", - зазначив Еро.

При цьому міністр закликав Росію припинити надавати підтримку сирійському режиму в бомбардуваннях Алеппо і назвав це "необхідною умовою" продовження дискусій.

"Ми закликаємо росіян припинити підтримку режиму Башара Асада і бомбардування цивільного населення Алеппо", - заявив він.

Як повідомлялося, Путін у вівторок скасував візит до Парижа, який був запланований на 19 жовтня.

Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що мав намір обговорити з Путіним тільки питання Сирії, але російський лідер наполягав на більш широкій програмі.

Після відмови Путіна від візиту до Франції російські літаки відновили авіаудари по контрольованих повстанцями районах в місті Алеппо і завдали найважчих обстрілів за останні дні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: