У Латвії до незаконного фінансування партій міг бути причетний екс-президент – ЗМІ

Четвер, 13 жовтня 2016, 09:42

У Латвії в кримінальному процесі про можливе незаконне фінансування партій, в рамках якого були затримані мільйонер Юлій Круміньш і мер Юрмали Гатіс Труксніс, фігурує колишній президент Латвії Андріс Берзіньш, а також голова парламентської фракції Союзу "зелених" і селян (СЗС) Аугустс Брігманіс.

Про це повідомляє портал Delfi з посиланням на латвійські ЗМІ.

Згідно з неофіційною інформацією, екс-президенту Берзіньшу як доброму сусідові Круміньша по Сігулді, можливо, було доручено знайти заможних формальних спонсорів, які замість справжніх жертводавців перерахували б кілька десятків тисяч євро на передвиборчі потреби СЗС. У свою чергу Брігманіс фігурує як людина, відповідальна за фінансування СЗС, яку Труксніс тримав в курсі з приводу того, як йдуть справи з фінансами.

Брігманіс цю інформацію прокоментував ухильно: "Я не буду зараз виділяти жодну окрему розмову. Мій обов'язок як голови СЗС піклуватися про те, щоб пожертвування були". Про можливу роль Берзіньша у цьому процесі йому нічого невідомо.

Бюро по запобіганню та боротьбі з корупцією Латвії минулого тижня оголосило, що в цілому по кримінальному процесу про незаконне фінансування партій були затримані чотири людини. Відомо, що в їх числі мер Юрмали Гатіс Труксніс, в свій час пов'язаний з партією No sirds Latvijai, фінансист Йорен Райтумс і бізнесмен Юлій Круміньш. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: