У Латвії сапери з 9 країн беруть участь у навчаннях "Детонатор 2016"

Четвер, 13 жовтня 2016, 11:57

У Латвії понад 140 військовослужбовців збройних сил 9 країн беруть участь у навчаннях "Детонатор 2016".

Про це повідомляє Delfi.lv.

У навчаннях беруть участь понад 140 військовослужбовців збройних сил Латвії, Данії, Естонії, Литви, Люксембургу, Норвегії, Німеччини, Бельгії і Швеції, а також спостерігачі із Словенії, України, Канади та Угорщини.

В рамках міжнародних військових навчань "Детонатор 2016" очищається територія колишнього складу боєприпасів Цекуле від вибухонебезпечних предметів.

Як повідомили в Міноборони Латвії, мета навчань - пошук і нейтралізація боєприпасів і сприяння взаємодії в тактиці і процедурах нейтралізації боєприпасів, що не зірвалися.

Повідомляється, що склад боєприпасів у Цекуле використовувався для військових потреб з 1920 до 1995 року. Зараз територія площею 240 га - один з найбільш забруднених об'єктів в Латвії, де знаходяться боєприпаси, які не зірвалися.

Нагадаємо, у Національних збройних силах Латвії розпочата активна "перекличка" персоналу, а також посилено спостереження за кордоном і повітряним простором держави, в зв'язку з високою активністю армії Росії в безпосередній близькості країн Балтії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: