Переговори щодо Сирії у Лозанні не принесли результатів

Неділя, 16 жовтня 2016, 11:47

На переговорах щодо Сирії, скликаних держсекретарем США Джоном Керрі у швейцарській Лозанні в суботу ввечері, не вдалося узгодити спільну стратегію з Росією для припинення конфлікту в Сирії.

Про це повідомляє Reuters.

Керрі прийняв міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова і сім міністрів закордонних справ країн регіону - Ірану, Іраку, Саудівської Аравії, Туреччини, Катару, Йорданії і Єгипту.

Керрі заявив журналістам, що був досягнутий консенсус за низкою параметрів, які могли б призвести до припинення вогню, але визнає, що були деякі напружені моменти під час переговорів у суботу.

"Я б охарактеризував це як приклад того, що ми хотіли, і вперше були дуже відверті обговорення. Ціла низка ідей надійшла від різних міністрів, які, ми сподіваємося сформувати в різні підходи вирішення проблеми", - сказав Керрі.

Але на зустрічі так і не вдалося узгодити спільну заяву або спільне бачення про те, як рухатися вперед.

Лавров, який сказав, що у нього "немає особливих очікувань" на засіданні в суботу, заявив, що міністри обговорили кілька "цікавих ідей", не уточнюючи, які саме.

Європа не була представлена на зустрічі, але у міністр закордонних справ Франції підтвердив, що Керрі і міністри закордонних справ країн-однодумців планували зустрітися в Лондоні в неділю, щоб обговорити Сирію.

Як повідомлялося, 3 жовтня Державний департамент США офіційно повідомив про припинення двосторонніх переговорів з РФ із врегулювання сирійського конфлікту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: