У РФ можуть відновити угоду з США про утилізацію плутонію після скасування санкцій

Понеділок, 17 жовтня 2016, 11:59

У тексті проекту закону РФ про припинення угоди з США щодо утилізації плутонію, окрім положень про "заморожування" угоди, вказано також умови для можливого відновлення домовленостей, зокрема після скасування санкції щодо Росії.

Про це повідомляє ТАСС.

За інформацією агентства, комітет Держдуми з міжнародних справ планує 17 жовтня розглянути питання про припинення російсько-американської угоди про утилізацію плутонію.

Повідомляється, що президент РФ Володимир Путін вніс на розгляд Держдуми проект закону про припинення угоди з США щодо утилізації плутонію 3 жовтня після підписання відповідного указу.

Крім положень про "заморожування" в тексті документа містяться також умови для можливого відновлення домовленостей.

Серед них - скасування Вашингтоном "закону Магнітського", всіх санкцій проти РФ при компенсації збитків від них і при скороченні військової інфраструктури США в країнах НАТО.

"Дія угоди і протоколів до угоди може бути відновлена після усунення США причин, що призвели до корінної зміни обставин, що існували на день набрання чинності угоди і протоколів до угоди", - йдеться у другій статті проекту закону.

Нагадаємо, Росія призупинила дію угоди з урядом США про утилізацію збройового плутонію, а також протоколів до цієї угоди.

У Держдепартаменті США у відповідь заявили, що не порушили угоду з РФ щодо утилізації надлишків збройового плутонію і мають намір виконувати її.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: