"Нормандська четвірка" зустрінеться в середу у Берліні

Середа, 19 жовтня 2016, 09:27

Сьогодні у Берліні о 18:30 за київським часом відбудеться зустріч лідерів країн "нормандської четвірки".

У зустрічі візьмуть участь президент України Петро Порошенко, президент Франції Франсуа Олланда, канцлер ФРН Ангела Меркель та президент РФ Володимир Путін.

Як повідомив напередодні речник німецького уряду Штеффен Зайберт, на зустрічі буде оцінено стан виконання Мінських угод з часу останньої зустрічі лідерів "нормандської четвірки", а також будуть обговорені подальші кроки.

"Президент України, президент Франції та канцлер ФРН домовилися провести 19 жовтня у Берліні зустріч глав держав у Нормандському форматі для спонукання Росії виконати безпекову частину Мінських домовленостей", - повідомляється на сайті президента України.

"З усією визначеністю можна сказати, що дива від завтрашньої зустрічі очікувати не варто. Але говорити необхідно завжди, навіть при істотних розбіжностях в думках", - сказала напередодні канцлер Німеччини щодо зустрічі "нормандської четвірки" в Берліні.

Нагадаємо, останній раз зустріч країн "нормандської четвірки" відбулася рік тому в Парижі.

Раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко, президент Франції Франсуа Олланда та канцлер ФРН Ангела Меркель домовилися про зустріч у Берліні 19 жовтня.

Напередодні у РФ заявили, що шанси на зустріч "нормандської четвірки" на вищому рівні 19 жовтня зовсім невеликі.

Минулого тижня президент України Петро Порошенко заявив, що Україна не виконуватиме політичну частину мінських угод, поки не буде відновлена безпека в зоні конфлікту на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: