Міноборони Бельгії заперечує звинувачення РФ у вбивстві мирних жителів у Сирії

Середа, 19 жовтня 2016, 13:29

Міністр оборони Бельгії Стівен Вандепут офіційно заперечив звинувачення Росії у тому, що бельгійські F-16 відповідальні за вбивство шести мирних жителів у селі на півночі Сирії.

Про це він заявив в ефірі Radio 1, передає портал RTBF.

"Ми зазвичай не повідомляємо, де активні наші винищувачі, але останніми днями їх не було в районі Алеппо", - сказав міністр.

Раніше російський Центр з примирення ворогуючих сторін на території Сирії повідомив, що в результаті повітряного удару по селищу Хассаджек під Алеппо в Сирії загинули шість осіб, ще чотири людини отримали поранення.

При цьому Міністерство оборони Росії повідомило, що в районі села в цей час перебували літаки міжнародної коаліції. Зокрема, у зазначений час у цьому районі були нібито були зафіксовані два F-16 ВПС Королівства Бельгії.

За словами Стівена Вандепута, російські звинувачення є частиною тактики, щоб посіяти розбрат всередині коаліції. При цьому, на його думку, дипломатичних наслідків цих звинувачень не буде.

Як відомо, від середини вересня війська сирійського режиму за підтримки російської авіації посилили наступ на східні райони Алеппо. Внаслідок їх ударів загинули сотні мирних жителів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: