Країни єврозони схвалили новий транш у 2,8 млрд євро для Греції

Вівторок, 25 жовтня 2016, 13:21

Рада директорів Європейського механізму стабільності (ESM) схвалила у вівторок виділення Греції 2,8 млрд євро в рамках третьої кредитної програми після виконання країною необхідних реформ.

Про це йдеться в заяві на сайті ESM.

"Сьогоднішнє рішення виплатити 2,8 млрд євро Греції є ознакою того, що грецький народ постійно прогресує в реформуванні своєї країни. Уряд завершив основні віхи в області пенсійної реформи, управління банками, енергетичному секторі і зборі податків", - йдеться в заяві.

У документі також прогнозується, що зростання грецької економіки може прискоритися в наступному році, якщо уряд продовжить здійснення реформ, погоджених у програмі ESM.

Сума в 2,8 млрд євро складається з двох частин: 1,1 млрд євро був затверджений після виконання грецькими властями 15 умов, і буде використовуватися для обслуговування боргу.

Ще 1,7 млрд євро будуть виплачені після отримання позитивної оцінки щодо заборгованості Греції; ця сума буде спрямована на спеціальний рахунок для погашення заборгованості.

Після виплати затвердженої сьогодні суми, фінансова допомога від ESM для Греції складе 31,7 млрд із загального обсягу програми до 86 мільярдів євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.