Мальта відмовилася заправляти російські військові кораблі, які прямують до Сирії

Четвер, 27 жовтня 2016, 13:13

Мальта відмовилася заправляти російські військові кораблі, що направляються до Сирії з Сєвєроморська.

Про це заявив міністр закордонних справ Мальти Джордж Велла, коментуючи заяви про те, що флотилія планувала зупинку на острові по дорозі до Сирії, передає Times of Malta.

За його словами, Мальта не дозволить здійснити заправку у своїх портах російським кораблям.

Проте міністр не уточнив, чи надходив від Росії запит на захід кораблів на дозаправку в Мальті.

Нещодавно у НАТО виразили занепокоєність через допомогу флоту РФ країнами-членами альянсу. Північноатлантичний альянс вважає, що перебазування частини російського флоту до Середземномор’я може мати на меті посилення бомбардувань сирійського міста Алеппо.

Зазначимо, що Мальта відмовилася заправляти російські військові кораблі, хоча не є членом НАТО.

Раніше повідомлялося, що Росія відкликала заявку щодо дозволу для авіаносної групи військово-морського флоту РФ на чолі з крейсером "Адмірал Кузнєцов" на захід в порт автономного іспанського міста Сеута. Нагадаємо, що Сеута не потрапляє під дію територіальних договорів НАТО. 

Нагадаємо, що авіаносна група російських військових кораблів, яка прямує до берегів Сирії, включає вісім кораблів військово-морського флоту РФ, серед яких - єдиний російський авіаносець "Адмірал Кузнєцов", єдиний російський важкий атомний ракетний крейсер "Петр Великий", а також великий протичовновий корабель "Віце-адмірал Кулаков".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.