Результати референдуму щодо квот перевищили підтримку щодо вступу до ЄС - Орбан

Понеділок, 3 жовтня 2016, 16:26

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що результати референдуму щодо обов'язкових квот ЄС на мігрантів перевищили підтримку угорців щодо вступу до ЄС.

Про це він заявив під час прес-конференції 2 жовтня, коментуючи підсумки референдуму, який пройшов в Угорщині. 

"Ми добилися сьогодні відмінного результату, тому що ми перевершили результат референдуму про приєднання Угорщини (до ЄС - Ред.)", - сказав Орбан.

"На референдумі за вступ (до ЄС - Ред.) проголосувало 3 мільйони 56 тисяч осіб, а в даний час (на референдумі щодо квот ЄС на мігрантів - Ред.) проголосувало 3 мільйони 204 тисячі осіб, і нам ще доведеться почути про масу голосів угорців з-за кордону", - сказав він.

Як повідомляє видання Hungarian free press, показовим було те, що журналістам заборонили бути присутніми на промові прем’єра – вони спостерігали за його виступом з телеекрану в сусідній кімнаті.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан оголосив сьогодні про перемогу на референдумі щодо обов'язкових квот ЄС на мігрантів, незважаючи на низьку явку, яка робить його недійсним.

Референдум в Угорщині щодо розподілу квот на мігрантів, який відбувся в неділю, провалився через низьку явку – 43,3% при необхідних понад 50%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.