В Італії стався новий потужний землетрус, що спричинив значні руйнування

Фото
Неділя, 30 жовтня 2016, 10:59

В центральній Італії вранці у неділю стався новий потужний землетрус магнітудою 6,5 – лише через три доби після того як у цьому ж регіоні сталися три землетруси магнітудою 4,6 – 5,9.

Про це повідомляє видання La Stampa.

За даними Центру геофізики та вулканології Італії, перший поштовх магнітудою 6,5 було зафіксовано о 7.41 ранку. Епіцентр землетрусу знаходився на глибині 10 км в районі міст Норчія, Пречі, Віссо і Кастель Сант Ангело сул Нера.

 

О 8 ранку було зафіксовано ще один землетрус магнітудою 4,1 і шість афтершоків – магнітуда чотирьох з них перевищувала 4, двох – 3,9 і 3,5.

Землетрус відчувався і на значній території Австрії – зокрема, у землях Карінтія, Стірія і Зальцбург.

В Італії поштовхи також відчувалися у Римі. Через них було припинено рух на трьох гілках метро. Пожежники повідомляють, що отримали десятки дзвінків від наляканих людей.

У містах поблизу епіцентру повідомляють про значні руйнування.

"Все розламалось на шматки, я бачив стовпи диму, це катастрофа" - сказав Марко Рінальді, мер міста Уссіта, яке найбільш постраждало під час землетрусу 26 жовтня.

У місті Норчія землетрус зруйнував Базиліку Святого Бенедикта 14 століття і собор Святої Марії.

 

Від нового землетрусу постраждало і місто Аматріче, зруйноване під час землетрусу у серпні.

Про загиблих і постраждалих наразі не повідомляється. Рятувальники намагаються визначити, чи були у зруйнованих будівлях люди.

Як повідомлялося, ввечері 26 жовтня три землетруси сколихнули центральну Італію, поштовхи відчувалися по всій країні, значна частина містечка Уссита регіону Марке в провінції Мачерата зруйнована.

Нагадаємо, у серпні центральну Італію сколихнув землетрус, який, за даними Національного інституту геофізики і вулканології, мав магнітуду 6.0 і глибину 4 км.

Кількість загиблих від землетрусу, який тоді сколихнув центральну Італію 24 серпня, сягнула 293 осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.