МЗС РФ прокоментувало рішення США припинити діалог щодо перемир’я у Сирії

Вівторок, 4 жовтня 2016, 08:11

В МЗС РФ заявили, що рішення США припинити двосторонні переговори з Росією із сирійського врегулювання викликає розчарування.

Про це йдеться у коментарі МЗС РФ, опублікованому на сайті відомства.

"Заява Держдепартаменту США про одностороннє згортання спільної з Росією роботи по врегулюванню конфлікту в Сирії, за винятком питань запобігання інцидентів в повітряному просторі цієї країни при польоти бойової авіації, що не може не викликати глибокого розчарування" - йдеться у коментарі.

При цьому в МЗС РФ нарікають, що американська сторона начебто не виконувала домовленості.

"В кінцевому підсумку американська сторона не підтримала готовність Росії оголосити в цьому районі (Алеппо) нову 72-годинну "гуманітарну паузу" у бойових діях.

США також виступили проти відводу урядових сил і бойовиків від дороги "Кастелло", хоча це було зафіксовано у наших двосторонніх домовленостях від 9 вересня і відкрило б шлях для доставки в східну частину Алеппо гуманітарної допомоги" - заявили у відомстві.

У міністерстві також заявили, що США після укладення двосторонньої угоди не чинили ніякого тиску і впливу на угруповання Джебхат ан-Нусра.

Російська сторона вважає, що рішення США припинити діалог з Сирії свідчить про неможливість або небажання" адміністрації Барака Обами зупинити конфлікт в регіоні.

Як повідомлялося, напередодні Державний департамент США опублікував офіційну заяву про припинення двосторонніх переговорів з РФ із сирійського врегулювання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: