Кандидат у президенти Молдови: Додон одержимий ідеєю хороших відносин з РФ

Четвер, 10 листопада 2016, 11:17

Кандидат у президенти Молдови від Соціалістичної партії Ігор Додон одержимий ідеєю хороших відносин з Росією і готовий заради цього йти на поступки у відносинах з усіма іншими країнами.

Про це сказала кандидат у президенти Молдови Майя Санду в інтерв’ю "Європейській правді".

"Проблема в тому, що він настільки одержимий ідеєю хороших відносин з Росією, що готовий заради цього йти на поступки у відносинах з усіма іншими країнами. І йдеться не тільки про Україну – те саме стосується і Румунії, яка також стала об'єктом його нападок", - сказала Санду.

Вона нагадала, що Додон висловлювався за "російський Крим", але зараз, щоправда, він намагається змінити риторику.

"Ми не можемо дозволити собі розкіш мати президента, який сьогодні каже одне, а завтра – інше. Молдова – маленька країна, в якої є лише дві держави-сусіда, і відповідальний політик, який хоче стати президентом, має бути більш обережним із такими заявами", - підкреслила Санду.

Нагадаємо, лідер соціалістів Ігор Додон напередодні виборів президента у Молдові заявив, що Крим належить Росії. Згодом він повторив заяву про "російський Крим" та пояснив свої міркування.

Як повідомлялося, на виборах президента Молдови проросійський кандидат Ігорь Додон переміг у першому турі, набравши 48,3% голосів.

Другий тур виборів, до якого також вийшла представниця об’єднаної правої опозиції Майя Санду, відбудеться 13 листопада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.