Могеріні представить стратегію безпеки та оборони ЄС

Понеділок, 14 листопада 2016, 10:34

Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні у понеділок представить плани щодо втілення глобальної стратегії ЄС з питань безпеки та оборони.

Про це вона сказала перед початком зустрічі з міністрами закордонних справ країн ЄС у Брюсселі.

"Сьогодні я представлю плани щодо втілення глобальної стратегії ЄС з питань безпеки та оборони. Це буде дуже важливий крок, більше я розповім сьогодні у другій половині дня. Я знаю, що всі країни-члени очікують цей документ і хочу побачити, як вони відреагують на мої пропозиції, але думаю у нас буде хороша дискусія і прийняті рішення", - сказала Могеріні.

Вона підкреслила, що йдеться не про армію ЄС, йдеться про європейську безпеку і оборону, яка стане більш надійною, ефективною.

"Ми вже чимало робимо для безпеки європейських громадян, ми проводимо 17 місій та операцій під прапором ЄС", - сказала Могеріні.

Вона також зазначила, що прозвітує міністрам про свою роботу за останні тижні у сирійському питанні, зокрема, про переговори з представниками Ірану, Саудівської Аравії, Катару "для пошуку підґрунтя для спільного майбутнього Сирії".

"Не тільки для економічного відновлення, але і політичного переходу. Сьогодні роль ЄС у регіоні може бути більшою, ніж коли-небудь", - сказала Могеріні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: