Обама та Меркель обговорили питання збереження санкцій проти РФ

П'ятниця, 18 листопада 2016, 08:14

Президент США Барак Обама та канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорили питання збереження санкцій проти РФ до повного виконання нею Мінських угод.

Про це Обама заявив 17 листопада на спільній прес-конференції в Берліні з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

"Я подякував Ангелі (Меркель - Ред.) за її лідерство разом з президентом (Франції - Ред.) Олландом в роботі з врегулювання конфлікту в Україні.

Ми продовжуємо бути поруч з народом України та підтримувати основний принцип, що держави мають право визначати свою власну долю. І ми обговорювали важливість збереження санкцій, поки Росія повністю не виконає Мінські угоди", - заявив він.

Раніше повідомлялося, що президент США Барак Обама сподівається, що новообраний президент США Дональд Трамп протистоятиме Росії у випадках, коли вона буде відхилятися від цінностей США та міжнародних норм. За словами Обами, прикладами таких відхилень РФ від міжнародних норм є конфлікти в Україні та Сирії.

Нагадаємо, європейські лідери та президент США Барак Обама обговорять у Берліні розширення санкцій щодо Росії у зв'язку зі збройним конфліктом на сході України і можливі нові санкції через російську операцію в Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.