Італійці схильні голосувати проти реформи Конституції на референдумі 4 грудня

П'ятниця, 18 листопада 2016, 18:11

Більшість італійців схиляються до того, щоб на референдумі 4 грудня проголосувати проти пропозицій уряду щодо реформи Конституції.

Дані фінальних опитувань, оприлюднених у п'ятницю, наводить Bloomberg. Починаючи з суботи і до дня референдуму закон забороняє публікувати дані опитувань.

Згідно з опитування центру Ixe для каналу Agora-Rai3, 37% опитаних готові підтримати пропозиції уряду, 42% виступають проти них.

Опитування центру  Demos & Pi для газети La Repubblica показало, що проти реформи Конституції виступає 41% італійців, за – 34%.

Згідно з опитуванням інституту Piepoli для La Stampa, 54% готові проголосувати проти ініціативи уряду, 46% - підтримають реформу Конституції.

Опитування  Ipsos  для газети  Corriere della Sera дає наступний результат: 55% готові відкинути реформу, 45% - підтримати її.

Нагадаємо, на референдум винесено питання про схвалення законопроекту щодо зміни Конституції Італії, в результаті якого кардинально змінюється політична система країни: змінюється порядок формування Сенату, скорочується його чисельність, зменшуються функції і повноваження, скорочується фінансування.

В результаті реформи зменшаться повноваження регіонів країни: питання енергетики, стратегічної інфраструктури та цивільної оборони будуть вирішуватися безпосередньо президентом.

Варто додати, що прем'єр-міністр країни Маттео Ренці неодноразово обіцяв піти у відставку, якщо італійці відкинуть його пропозиції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: