В Естонії лідера Центристської партії Ратаса висунули на посаду прем'єра

Субота, 19 листопада 2016, 14:02

Лідер Центристської партії Естонії Юрі Ратас висунутий на пост прем'єр-міністра країни. Таке рішення було прийнято за підсумками переговорів партій, які формують нову правлячу коаліцію.

Про це повідомляє ERR.ee.

Список кандидатів у міністри від центристів був затверджений радою уповноважених партії після того, як рада затвердила коаліційний договір з Соціал-демократичною партією (SDE) і Союзом вітчизни і Res Publica (IRL).

Юрі Ратас (в центрі) і кандидати в міністри

Голова парламентської фракції центристів Кадрі Сімсон займе в уряді пост міністра економіки і інфраструктури, Майліс Репс стане міністром освіти і науки, Мартін Репінські очолить міністерство сільського життя, а Михайло Корб — міністерство державного управління.

В Естонії коаліція влади, яка складалася із трьох партій, фактично припинила своє існування  8 листопада після відмови двох партій співпрацювати з прем'єр-міністром Тааві Рийвасом.

Нагадаємо, 9 листопада парламент Естонії проголосував за винесення недовіри прем’єр-міністру Тааві Рийвасу.

Згідно з законами Естонії, у президента є 14 днів після оголошення вотуму для того, щоб вибрати запропонованого в ході політичних консультацій кандидата в прем'єри, якому президент доручить сформувати новий уряд.

У свою чергу, у кандидата буде 14 днів на те, щоб сформувати новий уряд, склад якого він потім запропонує парламенту на затвердження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: