АП: на саміті в Брюсселі не назвуть дату старту безвізового режиму

Вівторок, 22 листопада 2016, 12:47

На саміті Україна-Євросоюз, який відбудеться у Брюсселі 24 листопада, не будуть озвучувати дату початку дії безвізового режиму для України.

Про це сказав заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв в інтерв’ю РБК-Україна.

"На саміті такого не буде і не планувалося. На ньому будуть підведені підсумки співпраці Україна-ЄС з моменту першого саміту асоціації в Києві, у 2015 році. Звичайно, в цьому контексті ключовим буде, насамперед, візова лібералізація, оскільки всі умови, необхідні для отримання безвізу, українською владою були виконані", - сказав Єлісєєв.

За його словами на саміті, крім візової лібералізації, буде багато інших питань: виконання Мінських домовленостей, продовження антиросійських санкцій, торгово-економічні, включаючи імплементацію Угоди про асоціацію в частині зони вільної торгівлі, перспективи укладення угоди про спільний авіаційний простір і розвиток стратегічного партнерства в сфері енергетичної безпеки.

"Ми звичайно хочемо, щоб саміт увінчався конкретними досягненнями. Очевидно, що хочуть цього і наші партнери, які посилають нам важливий сигнал підтримки через прийняття Радою ЄС на рівні послів рішення про початок міжінституційних переговорів по безвізу. Нарешті крига скресла, і після кількамісячної паузи Євросоюз вирішив прийняти таке довгоочікуване рішення", - додав він.

Нагадаємо, 17 листопада Комітет постійних представників Євросоюзу дав згоду на початок міжінституційних переговорів щодо безвізового режиму для України, дозволивши старт переговорів між Радою ЄС та Європарламентом.

Безвізовий режим для України та Грузії набуде чинності одночасно зі стартом роботи нового механізму призупинення "безвізу", узгодження якого зараз завершується.

Читайте також: Коли безвіз стане реальним: все про рішення Ради ЄС та його наслідки

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: