В Ізраїлі вирують масштабні пожежі, прем'єр заявив про новий вид терору

фото, відео
Четвер, 24 листопада 2016, 18:58

В кількох регіонах Ізраїлю третій день поспіль вирують масштабні пожежі. Більшість пожеж були викликані засухою і сильними поривами вітру. Втім влада заявляє про випадки підпалів.

Про це повідомляє Haaretz.

В ізраїльському місті Хайфа через масштабні пожежі евакуювали десятки тисяч жителів. Щонайменше 132 були доставлені в різниі лікарні з травмами, пов'язаними з пожежами, в основному від отруєння димом.

 

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що "кожна пожежа, що сталася в результаті підпалу або підбурювання до підпалів – це террор буде розглядатися владою саме так".

"Всі, хто намагається спалити частину держави Ізраїль, будуть суворо покарані", - сказав він.

 

Начальник поліції Ізраїлю підтвердила, що у зв'язку з пожежами були проведені кілька арештів. За її словами, якщо пожежі були справді підпалами, то вони не були організовані, а люди "скористалися нагодою".

 

Туреччина, Греція, Італія, Хорватія, Росія і Кіпр вже оголосили, що загалом надішлють 10 літаків в Ізраїль, щоб допомогти в боротьбі з поширенням пожеж.

Нетаньяху доручив МЗС звернутися до американської компанії, яка має великий пожежний літак "Супертанкер" на базі Boeing-747, щоб обговорити можливість надіслати його в Ізраїль.

Цей літак вже був в Ізраїлі в 2010 році і допоміг впоратися з найбільшою в історії країни пожежею, яка вирувала чотири дні і спричинила загибель 42 людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.