Британія на третину скоротить кількість танків: буде менше, ніж у Сербії

Неділя, 27 листопада 2016, 14:47

Армійське керівництво Великої Британії планує скоротити кількість основних бойових танків на третину, залишивши армію з меншою кількістю танків, ніж у Сербії.

Про це пише видання The Times.

Згідно з планом, в одному із трьох британських армійських танкових полків всі 56 танків Challenger 2С замінять на бойові машини "Аякс".

Після скорочення загальна кількість танків у британській армії знизиться з 227 до близько 170. З них близько 112 буде на передній лінії у двох танкових полках, інші будуть використовуватися для навчання у Британії і Канаді.

Для прикладу, Німеччина має 306 танків, Франція - 200, Польща - 971, Румунія - 437 та Сербія - 212.

"На іншому кінці шкали Росія, яка має 2700 танків. План, який повинен бути анонсований в найближчі місяці, стривожив відставних військових, а Росія тим часом вводить в експлуатацію Т-14 Армата – танк нового покоління, який, на думку деяких експертів, за вогневою міццю переважає будь-який британський або американський аналог", - йдеться у статті.

Міністерство оборони Британії уклало угоду вартістю 3,5 млрд фунтів стерлінгів на придбання майже 600 американських бойових машин "Аякс", але є інформація про те, що був зроблений висновок про їх вразливість до важкої артилерії.

38-тонні машини "Аякс" набагато швидші, ніж 62-тонні Challenger 2, і призначені для розвідки і швидкого проникнення вглиб ворожої території. Але вони мають набагато легшу броню і набагато меншу вогневу міць.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.