ФБР підозрює РФ у підробці документів з метою дискредитувати Клінтон – ЗМІ

П'ятниця, 4 листопада 2016, 07:44

Федеральне бюро розслідувань і розвідка США вивчають підроблені документи, спрямовані на дискредитацію кандидата у президенти Гілларі Клінтон, в рамках більш широкого розслідування щодо спроби Росії зірвати президентські вибори у США.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

Сенатор Том Карпер, що є демократом у комітеті сенату з внутрішньої безпеки, розповів про один з документів у розслідуванні, які було підроблено.

У листі, визнаному підробленим, Карпер нібито пише Клінтон, що "ми не дозволимо, щоб ви програли ці вибори".

Фальшивий лист Карпера є єдиним з декількох документів, представленихі ФБР і мін'юсту США для вивчення, говорять джерела.

В рамках розслідування можливих хакерських атак РФ слідчі ФБР також попросили чиновників демократичної партії надати копії інших ймовірно підроблених документів, які циркулювали поряд з іншими електронними листами та справжніми документами в ході хакерської атаки.

Речник сенатора Карпера відмовився коментувати цю інформацію. Представник ФБР підтвердив " отримання скарги про нібито підроблені листи", пов'язані з виборами, але відмовився від подальших коментарів.

Посадові особи у розвідці США  зазначають, що ця кампанія підтримується російським урядом, щоб підірвати довіру до президентських виборів у США і може вийти за межі зламу серверів Демократичної партії. У це входить і публікація фальшивих доказів шахрайства на виборах або інша дезінформація в найближчі дні перед голосуванням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.