Президент Франції Олланд відмовився від участі у виборах 2017 року

Четвер, 1 грудня 2016, 22:03

Чинний президент Франції Франсуа Олланд офіційно оголосив, що відмовляється брати участь у президентських виборах 2017 року.

Про це він заявив у телевізійному зверненні до народу в четвер ввечері, повідомляє Politico.

"Я вирішив не висувати свою кандидатуру", -  повідомив Олланд.

"У найближчі місяці єдиною моєю задачею буде керівництво країною... до завершення мого терміну президентства в умовах, коли ризик терористичних атак високий як ніколи досі", - зазначив він.

Франсуа Олланд стане першим президентом повоєнної Франції, який не змагатиметься за посаду голови держави після завершення першого терміну президентства. Необхідно зазначити, що він в разі висунення своєї кандидатури не мав шансів пройти навіть у другий тур – всі опитування свідчать, що Олланд є найбільш непопулярним президентом у новітній історії країни.

Французькі соціалісти, очолювані ним, також мають вкрай низький рейтинг підтримки.

Водночас, Олланд пообіцяв зробити все можливе, щоби уникнути розколу у партії, "оскільки це знищило би всі сподівання щодо перемоги над консерваторами, і, ще гірше, екстремістами".

Як повідомляла "Європейська правда", найрейтинговішими кандидатами на посаду президента є два проросійських політики – праворадикалка Марін Ле Пен та республіканець Франсуа Фійон.

Деталі – в публікації "Консервативна революція у Франції: чому новим президентом може стати друг Путіна"

Президентські вибори у Франції мають відбутися в квітні-травні 2017 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: