Шульц зробив заяву про завершення свого терміну як президента ЄП

Середа, 14 грудня 2016, 14:03

Мартін Шульц провів останнє повне пленарне засідання в якості президента Європейського парламенту та зробив заяву про завершення свого терміну.

Про це повідомляється на сайті Європарламенту.

"Це моє останнє повне пленарне засідання, яке я очолюю в якості президента Європейського парламенту, і це дуже хвилюючий момент для мене", - сказав він.

"Я ніколи не був зручним чи простим президентом. Тим не менше, я завжди намагався боротися за інтереси Європи... Ми не повинні зупинятися в тому, щоб зробити Європу кращим місцем, щоб це було прикладом для інших, і щоб це давало надію тим, хто втратив її", - йдеться у заяві президента ЄП.

Як відомо, євродепутати обиратимуть свого наступного президента під час таємного голосування 17 січня наступного року.

Зазначимо, що наступне засідання Європарламенту пройде 16-19 січня у Страсбурзі. 

Раніше повідомлялося, що президент Європарламенту Мартін Шульц оголосив, що не претендуватиме на посаду президента ЄП на новий термін, а буде балотуватися до німецького Бундестагу наступного року.

Нагадаємо, найбільша фракція Європейської народної партії (ЄНП) в Європарламенті пропонує кандидатуру італійця Антоніо Таяні як наступника Мартіна Шульца, що може спричинити конфлікт, оскільки ЄНП претендує на посаду, яка є квотою соціалістів.

Окрім того, лідер соціалістичної групи Європейського парламенту Джанні Піттелла оголосив, що претендуватиме на посаду президента законодавчого органу ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: