Європа не повинна допустити замороження конфлікту на Донбасі - Дуда

П'ятниця, 2 грудня 2016, 14:37

Європа повинна докласти максимум зусиль для врегулювання конфлікту на Донбасі, щоб не допустити його замороження.

Про це сказав президент Польщі Анджей Дуда на спільній прес-конференції з українським президентом Петром Порошенком у Варшаві.

"Для Європи і світу найбільшим завданням сьогодні є врегулювання конфлікту на Донбасі, але не шляхом замороження конфлікту, а через його вирішення. Необхідно створити умови, коли Україна матиме контроль над своїми кордонами, а Мінські угоди будуть реалізовані", - сказав Дуда.

Дуда нагадав, що 25 років тому Польща була першою державою у світі, яка визнала Україну суверенною і незалежною країною, і наголосив, що його країна ніколи не визнає анексію Криму і окупацію частини Донбасу.

"За ці роки підтримка України з польською сторони не змінювалася, незалежно від того, хто був при владі. На сьогодні частина України незаконно захоплена Росією і окупована Росією. Польща і, я сподіваюся, міжнародна спільнота, ніколи з цим фактом не погодяться. Польща підтримує Україну у її боротьбі за повернення територій і виступає за якнайшвидше завершення конфлікту", - сказав польський президент.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.