В Шотландії хочуть зберегти свободу пересування для громадян ЄС після Brexit

Вівторок, 20 грудня 2016, 16:26

В шотландському уряді вважають, що немає ніяких підстав для того, щоб перешкоджати вільному пересуванню громадян ЄС, навіть якщо інша частина Великої Британії запровадить новий міграційний контроль після Brexit.

Про це заявив прес-секретар шотландського парламенту, депутат Стівен Гетінс перед представленням урядом Шотландії документу з викладом свого підходу щодо Brexit, передає The Guardian.

"Ми хочемо залишатися на єдиному ринку, це щось схоже на те, що робить Норвегія, та що дозволить нам вільно торгувати з нашими партнерами", - заявив він.

"Свобода пересування - це добре для економіки, а громадяни ЄС роблять великий внесок у наші університети, підприємства та наше суспільство. Це також приносить користь мільйонам громадян Великої Британії, які проживають і працюють у Європі", - додав він.

Повідомляється, що перший міністр Шотландії представить документ, з назвою "Місце Шотландії в Європі", сьогодні, 20 грудня, у якому вона запропонує залишити Шотландії доступ до єдиного ринку ЄС, навіть якщо решта Великої Британії залишить блок. 

За її словами, без таких змін проведення другого референдуму про незалежність є дуже ймовірним.

Нагадаємо, Шотландія хоче залишитися на єдиному ринку Європейського Союзу після того, як Сполучене Королівство залишить ЄС блок, і буде вимагати більше повноважень для захисту своїх інтересів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: