Посол ЄС: Україна 23 роки слугувала "банкоматом", моментальних змін не буде

Середа, 21 грудня 2016, 11:31

Голова представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі вважає, що при оцінці прогресу реформ в Україні необхідно брати до уваги складний початковий стан держави.

Про це він заявив під час представлення дослідження "Аудит зовнішньої політики", повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Мінгареллі підкреслив, що вважає успіхом нинішній прогрес реформ в Україні, але занепокоєний через те, що немає стабільності змін.

"Не є великим секретом, і я з цим погоджуюся, що за останні два роки України зробила у питанні реформ більше, аніж за 23 роки перед тим.

Але водночас ми бачимо, що є постійні спроби відштовхнути реформи назад, особливо в питанні протидії корупції", - заявив він.

Він заявив, що опір реформам йде через бажання окремих людей "залишити старі порядки", а також через необхідність змінити ментальність людей.

"Обмежена кількість людей звикла використовувати цю країну в якості банкомату, забезпечуючи собі багатство та процвітання за рахунок всіх людей. Люди звикли брати та давати хабарі. Подумайте, чи можливо змінити це за одну ніч? Чи можливо це змінити, лише ухваливши нове законодавство? Ментальність має змінитися!", - заявив він.

Нагадаємо, запроваджуючи новий безвізовий запобіжник, ЄС передбачив можливість призупинити дію безвізового режиму у разі, якщо країна зробить розворот у реформах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.