Україна може виділити до 100 мільйонів гривень на інформування про НАТО

Четвер, 29 грудня 2016, 11:39

Бюджет Державної програми інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017-2020 роки може скласти до 100 мільйонів гривень.

Про переспективи реалізації цієї програми йдеться в статті Європейської правди "Повістка для держави: міністерства та відомства готуються розповісти про НАТО". У середу уряд схвалив проект указу президента, яким програму має бути введено в дію.

"За словами Іванни Климпуш-Цинцадзе, загалом чотирирічний бюджет програми може скласти до ста мільйонів гривень. Однак на 2017-й окремого кошторису не буде – програму запустять "в складчину" за кошти усіх задіяних у ній відомств. Тому наступний рік буде свого роду пілотним", - пише ЄвроПравда.

Метою програми є "підвищення рівня підтримки громадянами України державної політики у сфері євроатлантичної інтеграції та рівня довіри до НАТО". Документом передбачено велику кількість різноманітних заходів: соціологічні опитування, створення тематичного порталу "Україна-НАТО", ознайомчі візити до штаб-квартири альянсу, конференції, круглі столи, семінари, фестивалі, прес-тури на спільні з НАТО навчання та багато іншого.

"Нинішня підтримка членства в Альянсі – емоційна, це результат російської агресії, - пояснює Іванна Климпуш потребу в програмі. - В суспільстві немає розуміння, що таке НАТО. Багато хто не знає навіть, що це не військовий, а військово-політичний блок".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.