Угорська опозиція закликала скасувати пенсії вихідцям з України і Росії

Неділя, 4 грудня 2016, 13:11

Опозиційна партія Демократична коаліція Угорщини (DK), яка має фракцію в парламенті країни, закликає негайно скасувати угорсько-радянську угоду про випалити пенсіонерам, що є вихідцями з України та Росії.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Таку ініціативу партія обґрунтовує необхідністю поліпшення матеріального стану малозабезпечених громадян похилого віку.

"Керівництво партії закликало консервативний уряд Віктора Орбана негайно скасувати угорсько-радянську угоду від 1963 року про соціальні виплати пенсіонерам, вихідцям з України та Росії", – йдеться у повідомленні.

За словами Ласло Вар’ю, заступника голови Демократичної коаліції, угорський уряд повинен чимшвидше скасувати соціальні угоди з Росією та Україною від 1963 року. Звільнені таким чином 10 мільярдів форинтів (майже 35 мільйонів доларів США) на рік уряд має витрати на покращення соціального забезпечення громадян Угорщини пенсійного віку.

Нагадаємо, за угодою, громадяни України й Росії (колишні УРСР та РРФСР), які з різних причин постійно проживають на території Угорщини, мають право отримувати пенсії цієї країни та отримують від держави гарантії щодо користування системою медичного страхування.

Видання відзначає, через те, що протягом останніх десятилітть переїзд громадян похилого віку до Угорщини набрав масового характеру, представники різних політичних партій неодноразово закликали угорські уряди переглянути або скасувати угорсько-радянську угоду від 1963 року про соціальні виплати пенсіонерам, вихідцям з України та Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.