Посол України в ООН: Росії подобається бути "проти всіх"

Неділя, 4 грудня 2016, 14:44

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко вважає, що Росію влаштовує роль "проти всіх" у міжнародних відносинах.

Про це він розповів у інтерв’ю "Радіо Свобода".

За словами посла України в ООН, йому так і не вдалося налагодити робочі стосунки з представником РФ у ООН Віталієм Чуркіним.

Коментуючи свої спроби налагодити робочі стосунки з представником РФ, Віталієм Чуркіним, Єльченко зазначив, що ці спроби були не вадили насамперед через діаметрально протилежні позиції РФ та України щодо багатьох питань у міжнародних відносинах.

"… Є багато інших питань – це і африканські конфлікти, і Близький Схід – майже всі, де позиція Росії така, що всі проти них. Вони єдині праві, які знають, що робити", – відзначив посол України.

"Я просто навів приклади, щоб було зрозуміло, що далеко не тільки в українському питанні полягає вся суть цього конфлікту інтересів Росії з усім світом. Мені це дуже нагадує 80-ті роки, кажуть, що в 70-х було ще гірше, коли була у розпалі Холодна війна. Але я краще пам’ятаю, коли була Росія і 5-10 країн, які її підтримували, і всі інші – проти. І, здається, Росії ця роль "проти всіх" дуже подобається. На жаль", – наголосив Єльченко.

Нагадаємо, раніше посол України в ООН відзначив, що позбавлення Російської Федерації права вето у Раді безпеки ООН залежить від постійних членів Радбезу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.