В Угорщині відбувся флешмоб, присвячений річниці Будапештського меморандуму

фото
Вівторок, 6 грудня 2016, 12:21

Флешмоб "Remember Budapest memorandum – stop Russian aggression", присвячений черговій річниці Будапештського меморандуму, відбувся 5 грудня в угорській столиці.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці у Facebook посольства України в Угорщині.

Акція відбулася на площі Лайоша Кошута перед Державними зборами Угорщини.

"В акції взяли участь співробітники посольства, активісти української громади та українські волонтери, які наразі перебувають в Угорщині і завдяки яким протягом усього літа за фінансового забезпечення угорського Уряду організовувався відпочинок на озері Веленце українських дітей з сімей учасників АТО", – йдеться у повідомленні.

 

Організатори акції відзначають, що вона була присвячена 22-й річниці підписання Будапештського меморандуму.

Повідомляється, що учасники акції насамперед закликали Росію, яка за Будапештським меморандумом мала би виступати гарантом суверенітету та цілісності України, припинити воєнну агресію проти нашої держави. 

Як відомо, Меморандум про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, або так званий Будапештський меморандум – це міжнародна угода, укладена 5 грудня 1994 року між Україною, США, Росією та Великою Британією про неядерний статус України. Угода містить пункти, що надають гарантії суверенітету та безпеки Україні.

Ця угода є обов'язковою до виконання від 5 грудня 1994 року всіма сторонами меморандуму без винятку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: