Посол США: зустріч ОБСЄ довела ізоляцію Росії

П'ятниця, 9 грудня 2016, 18:55

Постійний представник США при ОБСЄ Деніел Баєр вважає, що міністерська конференція ОБСЄ була важлива через те, що довела повну ізоляцію Росії.

Про це він заявив на прес-конференції в Гамбурзі, відповідаючи на запитання "Європейської правди".

"Кілька днів тому на столі (у країн-учасниць ОБСЄ) був проект декларації міністерської зустрічі щодо подій в та навколо України. Так от, Росія виявилася єдиною країною, яка не  погодилася з ним. Всі інші були готові підтримати даний документ", - наголосив він.

На думку Баєра, такі голосування доводять важливість ОБСЄ попри принцип консенсусу, який заважає ефективному ухваленню рішень.

"Тому все одно ОБСЄ лишається важливою організацією, оскільки вона демонструє, що Росія є ізольованою", - пояснив посол.

Баєр також наголосив, що переважна більшість міністрів закордонних справ у своїх виступах згадали про українське питання.

"Щонайменше 53 з 57 країн-членів ОБСЄ згадали про російську агресію проти України та незаконну анексію Криму.

Немає сумніву, що це лишається пріоритетом для країн-членів",  - додав він.

Раніше повідомлялося, що за словами генерального секретаря ОБСЄ Ламберто Заньєра, в організації є суттєві й глибокі розбіжності, зокрема, щодо українсько-російського конфлікту.

Детальніше про те, чому міністерська зустріч ОБСЄ не стала тріумфальною подією, читайте в статті на ЄвроПравді: Глибше, довше, безнадійніше: Лавров веде ОБСЄ від кризи до розвалу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.