У 2016 році військову техніку РФ виявляли біля кордонів Латвії 209 разів

Понеділок, 2 січня 2017, 14:21

У минулому році військові літаки і кораблі Росії наближалися до кордонів Латвії 209 разів, що на кілька десятків випадків менше, ніж роком раніше.

Про це повідомляє портал Delfi з посиланням на дані Міноборони Латвії.

У 2015 році російська військова техніка біля латвійських кордонів була помічена понад 270 разів. Національні збройні сили Латвії ідентифікували більше 140 польотів російських літаків, а також 130 випадків появи поблизу територіальних вод Латвії російських підводних човнів і кораблів.

Як повідомили в Міноборони, в 2016 році російські літаки з'являлися біля кордонів Латвії 112 разів, кораблі — 97 разів. Як і в попередні роки, Росія демонструвала широкий спектр озброєння — винищувачі, транспортні літаки, літаки-розвідники, фрегати, корвети, підводні човни та інші види військової техніки.

Як зазначили в відомстві, військова активність Росії в Західному військовому окрузі, який межує з країнами Балтії, значно зросла після анексії Криму в 2014 році — збільшилась інтенсивність військових навчань і їх масштаби, розвивається і вдосконалюється військова інфраструктура, а літаки і кораблі з'являються в безпосередній близькості від кордонів Латвії.

У Міноборони наголосили, що збройні сили стежать за військовою діяльністю Росії з моменту анексії Криму і володіють всіма необхідними ресурсами для виконання цих завдань.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: