Штаб Макрона звинувачує РФ у втручанні в передвиборну кампанію у Франції

Понеділок, 13 лютого 2017, 15:03

Команда кандидата в президенти Франції Еммануеля Макрона стурбована тим, що їхній шеф, який є одним з найімовірніших претендентів на перемогу в президентських перегонах цього року, став обʼєктом фейкових новин і дезінформації РФ, яка втручається у виборчу кампанію.

Про це пише Le Parisien.

"Сьогодні ми повинні дивитися на факти. Центральні ЗМІ РФ, Russia Today і Sputnik, які належать російській державі, займаються поширенням завідомо неправдивої інформації (про Макрона. – Ред.). Потім новину повторюють, цитують і це впливає на наш демократичний спосіб життя", – сказав генеральний секретар руху "Вперед!" Рішар Ферран.

В якості прикладу він наводить розповсюджені цими ЗМІ "чутки", що Еммануель Макрон під час своєї поїздки до Лівану нібито винаймав житло "за рахунок платника податків" у посольстві Франції.

Тому представник Макрона звернувся до влади Франції з проханням розглянути подібного плану випадки, "щоб гарантувати, що не буде жодного втручання іноземних держав у наш демократичний процес".

Якщо Ферран відмовився говорити, що Росія працює над поразкою Еммануеля Макрона, то речник руху вже заговорив про необхідність проведення публічних слухань в Сенаті з цього питання.

"Цих два сайти за кілька тижнів розповсюдили наклепи про кількох кандидатів, в тому числі Еммануеля Макрона, і виказують підтримку Марін Ле Пен. Росія… втручається у французьку передвиборну кампанію з виборів президента, і це ненормально", – наголосив Бенжамен Гріво, прес-секретар руху "Вперед!".

Нагадаємо, 29 грудня 2016 року президент США Барак Обама ввів санкції проти Росії через хакерські атаки та втручання Кремля у вибори президента США.

Втручання РФ у виборчий процес побоюються не тільки у Франції. 

Так, наприклад, на виборах у Нідерландах голоси рахуватимуть вручну через можливі кібератаки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.