Сенат США схвалив кандидатуру Мнучіна на пост міністра фінансів

Вівторок, 14 лютого 2017, 10:30

Сенат США схвалив кандидатуру Стівена Мнучіна, колишнього виконавчого директора "Goldman Sachs", на посаду міністра фінансів.

Про це повідомляє CNN.

"Останній член кабінету затверджений після тривалого та спірного процесу затвердження", - зазначає CNN.

Повідомляється, що у Сенаті за кандидатуру Мнучіна віддали 53 голоси, проти - 47.

"Пан Мнучін має 30-річний досвід роботи на різних посадах у фінансовому секторі", - сказав голова Сенату з фінансів Оррін Хетч.

"Він має досвід управління великими та складними підприємствами приватного сектора та досвід щодо пошуку компромісів у складних переговорах та приймання важких рішень, та відповідальності за ці рішення", - додав він.

Лідер демократів у Сенаті Чак Шумер заявив, що Трамп порушив обіцянку, дану виборцями, наймаючи ветеранів Уолл-Стріт, таких як Мнучін.

Як відомо, у Сенаті США демократи бойкотували заплановане голосування щодо двох кандидатів президента США Дональда Трампа - Стівена Мнучіна, кандидата на пост міністра фінансів, та Тома Прайса, кандидата на пост глави Департаменту охорони здоров'я і соціальних служб.

З'ясувалося, що у бізнес-діяльності кандидата на пост міністра фінансів США, можливо, наявні деякі моменти, що суперечать заявам, з якими він виступав перед сенаторами під час слухань.

За інформацією Reuters, Мнучін, банкір другого покоління "Goldman Sachs" (одна з найбільших інвестиційних компаній у США та світі), який вів торгівлю іпотечними облігаціями кампанії (покинув її у 2002 році), потрапив під критику з боку демократів за поглинання групою його інвесторів у 2009 році банку IndyMac у Федеральної корпорації зі страхування депозитів (федеральне агентство США).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: