У Британії проведуть експертизу уламків Ту-154, що розбився під Смоленськом

Четвер, 23 лютого 2017, 10:21

Найближчим часом криміналістична лабораторія Fort Halstead, що неподалік Лондона, вивчить на наявність слідів вибухових речовин уламки президентського Ту-154, який 10 квітня 2010 року розбився під Смоленськом.

Про це з посиланням на Gazeta Wyborcza пише Onet.

Повідомляється, що експертиза  буде проведена на замовлення міністерства оборони Польщі. Відомо, що контракт був підписаний ще на початку грудня 2010 року.

За інформацією видання, в англійській лабораторії мають перевірити і зробити науковий висновок щодо наявності вибухових речовин в уламках літака. За попередніми даними, вчені не будуть коментувати можливі причини катастрофи.

Як раніше повідомлялося, в уряді Польщі заявили, що готують скаргу до Міжнародного Суду ООН через російське розслідування у справі Смоленської катастрофи та через відмову Росії повертати уламки літака ТУ-154М.

Нагадаємо також, що МЗС Польщі заявив про намір направити до РФ ноту з питанням, які слідчі дії протягом останнього року призвели до того, що Росія не повернула уламки Ту-154, який розбився в 2010 році під Смоленськом.

Як відомо, 10 квітня 2010 року неподалік летовища "Сєвєрний", що поблизу Смоленська, розбився літак Ту-154 з президентом Польщі Лехом Качинським на борту.

У катастрофі загинуло 96 осіб. Польська делегація прямувала на урочистості з нагоди 70-ї річниці Катинського злочину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.