Телефон Гітлера, проданий на аукціоні за $243 тисячі, виявився підробкою

фото
Субота, 25 лютого 2017, 13:04

Невідомий покупець, який минулого тижня на аукціоні купив телефон Адольфа Гітлера за $243 тисячі, скоріше за все, придбав підробку.

Про це повідомляють німецькі ЗМІ.

"Справжній телефон був виготовлений компанією "Siemens & Halske", але телефонна трубку тут від англійського телефону. Він ніколи таким чином не виготовлявся. Цей екземпляр, мабуть, був зібраний пізніше в Англії", - сказав представник Музею Франкфурта Франк Гнегель в інтерв’ю Frankfurter Allgemeine.

Той факт, що телефон та емблема Гітлера були пофарбовані в червоний колір також викликав додаткові підозри.

 

"Siemens склав би телефон з кольорової пластмаси, замість того, щоб непрофесійно фарбувати чорний телефон. Крім того, абсолютно неправдоподібно, що Гітлер мав телефон з дисковим набором, тому що він завжди був підключений до телефонної станції", - додав Гнегель.

У відповідь на скептицизм з приводу автентичності, американський аукціонний дім, що продав телефон, виклав фото, але це тільки викликало додаткові підозри у експертів.

 

Голландський реставратор телефонів зазначив, що на телефоні є позначка W38, яка використовувалася німецьким поштовим відділенням. Це вказує на те, що телефон спочатку був зроблений для них.

"Хтось знайшов цікавий неповністю зіпсований телефон, відремонтував його, пофарбував і придумав гарну історію, щоб продати", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.