Міністр юстиції Румунії подав у відставку

Четвер, 9 лютого 2017, 15:12

Міністр юстиції Румунії Флорін Іордаче подав у відставку після масових протестів у країні через скандальну постанову з можливістю для корупціонерів уникнути відповідальності.

Про це повідомляє видання Digi 24.

"Я вирішив піти у відставку з посади міністра юстиції. Всім дякую", - сказав він.

Крім того, Іордаче заявив, що всі ініціативи, які просувало міністерство під його керівництвом, були "законні і конституційні".

Напередодні парламент Румунії не підтримав вотум недовіри уряду Соріна Гриндяну.

Президент Румунії Клаус Йоханніс дорікнув уряду за те, що він робить "занадто мало" для вирішення кризи, яка почалася у країні після ухвалення скандальної постанови про амністію корупціонерів. Однак при цьому він виключив дострокові вибори у країні.

Нагадаємо, уряд Румунії 5 лютого скасував постанову про внесення поправок до кримінального кодексу і про амністію для корупціонерів, що призвела до масових протестів по всій країні.

Постанова передбачала декриміналізацію корупційних діянь і випадків перевищення повноважень та зловживання службовим становищем, якщо збитки не перевищують 200 тисяч леїв (47 800 доларів).

Необхідність амністії для окремих категорій злочинців в уряді раніше пояснили переповненістю в'язниць. Міністр юстиції обґрунтовував необхідність постанови також тим, що вона "приведе законодавство у відповідність до рішень конституційного суду".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.