Євросоюз не розглядає можливість посилення санкцій проти РФ – посол

Субота, 11 березня 2017, 16:21

Голова представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі наголосив на тому, що наразі ЄС не розглядає можливість запровадження нових санкцій проти РФ через подальшу агресію та порушення територіальної цілісності України.

Про це він розповів в інтерв'ю УНІАН.

При цьому Мінгареллі відзначив, що сподівається на єдність  ЄС у питанні збереження санкцій проти РФ, попри прогнозовану зміну влади у низці країн ЄС, в яких мають відбутися вибори.

"Ми сподіваємося, що ЄС зможе зберігати свою єдність у цьому питанні – санкцій проти Росії", – розповів Мінгареллі.

Відповідаючи уточнююче питання про те, чи повинен ЄС активізуватися в плані запровадження нового набору санкцій, Мінгареллі сказав, що про це мова наразі не ведеться.

"Сьогодні це не на порядку денному. І я не думаю, що буде посилення санкцій в наступні декілька тижнів", – відзначив дипломат.

Аналогічну відповідь Мінгареллі дав з приводу того, що Росія активно продовжує інтегрувати Крим у свій політичний та економічний вимір, залучаючи до анексії нові компанії, які не були внесені у попередні санкційні списки ЄС через порушення суверенітету України.

"Знову: це питання не стоїть на порядку денному", – наголосив посол ЄС.

Раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко сподівається на продовження санкцій ЄС проти РФ через окупацію Криму вже наступного тижня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.