Рада ЄС схвалить український безвіз 11 травня, він запрацює з червня – джерело

Четвер, 2 березня 2017, 11:41

Остаточне затвердження безвізового режиму для громадян України має відбутися на засіданні Ради ЄС у закордонних справах, яке відбудеться 11 травня.

Про це "Європейській правді" повідомили незалежні одне від одного джерела у впливових країнах-членах Євросоюзу.

Календарний графік був неформально узгоджений між європейськими інституціями та країнами-членами. Відповідно до нього після схвалення Радою ЄС 11 травня, документ буде підписаний 15 травня, а безвіз набуде чинності орієнтовно з 11 червня.

На сайті ЄП опублікована стаття з детальним описом графіку та позиціями окремих гравців ЄС.

Нагадаємо, 2 березня Комітет постійних представників країн-членів ЄС (COREPER) на зустрічі у Брюсселі формально схвалить рішення про візову лібералізацію для України.

Як відомо, 28 лютого на консультаціях країн-членів ЄС, представників Європарламенту та Єврокомісії було досягнуто згоди щодо запуску візової лібералізації для громадян України.

Після узгодження документа в рамках тріалогу, в квітні його мають розглянути в Європарламенті, в травні – схвалити у Раді ЄС.

Очікується, що безвіз для України фактично може набути чинності на початку червня.

Нагадаємо, 27 лютого Рада ЄС затвердила механізм призупинення безвізових режимів з третіми країнами, прийняття якого тривалий час блокувало затвердження безвізового режиму для України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.